κείμενο από το ypodomes.com
Νομοσχέδιο που «χαράσσει οραματικούς άξονες ανάπτυξης και προοπτικής αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο για μια Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, που υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής.
Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης στην Αθήνα το νομοθέτημα παρεμβαίνει με πολύ συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παρεμβαίνει με σχέδιο και για οκτώ δήμους της Δυτικής Αθήνας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του επειδή αναγκάστηκε να αποσύρει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα του εισηγητή της Ν.Δ., τονίζοντας ότι παρόλο που διαφωνεί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού δεν εξασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Παρέθεσε μάλιστα επιστολές και έγγραφα φορέων που συμφωνούσαν με το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης (μεταξύ αυτών και του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη) και όσων διαφώνησαν (όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι βελτιώσεις που ζητούν οι βουλευτές της Ν.Δ. για να επανακατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το φθινόπωρο.
Για το γήπεδο της ΑΕΚ
Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αφού χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ.
Όπως είπε, δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα, αποκαθίσταται η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της και δέκα χρόνια μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου και επαναπροσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια οι κανόνες και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο.
Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στοιχίζονται πλέον οι επιλογές του νόμου με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ευρύτερα της Αθήνας και κατοχυρώνεται το πολεοδομικό κεκτημένο και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου