Υποδομές στην Ελλάδα

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Οκτώ μεγάλα έργα ολοκληρώνονται μέσα στο καλοκαίρι

κείμενο από το ypodomes.com
Ο χρόνος τρέχει για τα έργα υπό κατασκευή και οδεύοντας προς το καλοκαίρι περιμένουμε μία ολόκληρη γενιά έργων να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν, προς όφελος φυσικά των πολιτών. Τα φετινά έργα που περιμένουμε να ολοκληρωθούν το επόμενο τετράμηνο και μέχρι το τέλος καλοκαιριού, είναι ουσιαστικά το «πρόγευμα» για τα έργα που πρόκειται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2015 και το 2016.

Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται όμως μεγάλα projects συγκοινωνιακά, υποδομών, πολιτισμού και άλλα. Ας δούμε τι αναμένεται να ολοκληρωθεί από εδώ και μπρος και μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015:

ΑΝΑΤΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΑΧΑΡΝΕΣ-ΤΙΘΟΡΕΑ
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που επαναφέρει την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα από την Τιθορέα μέχρι την Αθήνα. Το έργο παρουσιάζει αρρυθμίες όμως μέχρι το καλοκαίρι περιμένουμε την ολοκλήρωση του. Ερώτημα παραμένει το τμήμα Αχαρνές-Αθήνα που υπάρχει ως προαίρεση στη σύμβαση.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
Το έργο αυτό βρίσκεται σε περίοδο ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έχει ήδη καθυστερήσεις καθώς σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχει λειτουργήσει από πέρυσι.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΥΛΗ: ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΣ-ΛΥΓΑΡΙΑ
Σε ολοκλήρωση το σημαντικό οδικό έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναμένεται να παραδοθεί συνολικά στην κυκλοφορία τον Ιούνιο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Εδώ υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες αν τελικά το έργο καταφέρει και ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος τον Ιούλιο. Έχει σημαντικές πιθανότητες να πάρει παράταση.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο αρχαιολογικό μουσείο στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η κατασκευαστική του ολοκλήρωση. Η λειτουργία του αναμένεται από το 2016.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
Μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε την κατασκευαστική ολοκλήρωση των έργων. Λειτουργία από το 2016.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ
Ολοκληρώνεται το έργο και μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένεται η απόδοση σε χρήση. Το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα μιλά για ολοκλήρωση τον Μάιο, δηλαδή σε 1 μήνα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ
Ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα έχει και αυτό το έργο που ολοκληρώνεται το Μάϊο.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως ολοκληρωμένα έιναι τα έργα στο Αεροδρόμιο της Σητείας, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα