Υποδομές στην Ελλάδα

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Λιμάνι Λαυρίου: Σχεδιάζονται μεγάλα έργα αλλά και Νέος Εμπορικός Λιμένας

κείμενο από το ypodomes.com
Μεγάλες φιλοδοξίες έχει ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΛ κος Αριστείδης Βίτσιος. Σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο έγγραφο  οι πιο σημαντικοί στόχοι του ΟΛΛ για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών αλλά και η ανάδειξη της περιοχής σε χώρο αναψυχής, τουρισμού και αναψυχής.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Οι σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κατά νου ο ΟΛΛ είναι:
-Επέκταση του Τομέα Σκαφών Αναψυχής με τη δημιουργία πλωτών εξέδρων για την εξυπηρέτηση περισσότερων σκάφων (σήμερα φιλοξενούνται περίπου 500 σκάφη)
-Βελτιστοποίηση του Τομέα Μεταφοράς εμπορευμάτων πλοίων Ro-Ro
-Άμεση και πλήρης αξιοποίηση του νέου κτιρίου του Επιβατικού Σταθμού  για την εξυπηρέτηση της Ακτοπλοϊας και της Κρουαζιέρας
-Ανάπτυξη των υποδομών του Λιμένα για να βελτιωθείο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών

Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: Λειτουργία του Λιμένα ως Home Porting αλλά και Transit, Πλήρης εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, Άμεση αδειοδότηση Υδατοδρομίου, Ανάπλαση-Συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, επικαιροποίηση του master plan.

TO MΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ
Το μεγάλο έργο όμως που προωθείται προς υλοποίησης είναι η ολοκλήρωση εξωτερικών έργων και συμπληρωματικών κρηπιδωμάτων. Πρόκειται για την κατασκευή εμπορικού λιμένα και συμπληρωματικά έργα ακτοπλοϊας.

Το κόστος του έργου είναι 44,5εκ.ευρώ ενώ η οριστική μελέτη έχει ήδη εγκριθεί και πλέον εκκρεμεί η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο αναλυτικά περιλαμβάνει

α.Επέκταση του Εμπορικού Λιμένα προς Νότο με καθαίρεση του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου μήκους 170 μέτρων δημιουργίας νέας κρηπίδωσης μήκους 280 μέτρων βυθοκόρησης στα 10 μέτρα, κατασκευή νέου υπήνεμου μώλου με εσωτερική κρηπίδωση μήκους 240 μέτρων

β.Συμπληρωματικά έργα στο βόρειο λιμενικό ττμήμα ακτοπλοϊας που περιλαμβάνου την επέκταση του υφιστάμενου βόρειοανατολικού υπήνεμου μώλου κατά 50 μέτρα, δημιουργία χερσαίου χώρου για στάθμευση οχημάτων επιβατών ακτοπλοϊας ακι συμπληρωματικά κρηπιδώμτα στο δυτικό μέτωπο του λιμενικού τμήματος μήκους 200 μέτρων για τη δημιουργία ράμπας μικρών σκαφών

γ.Κατασκευή έργων εσωτερικών οδοποιϊας Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύου απορροής ομβρίων.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τον ΟΛΛ είναι και η σχεδιαζόμενη επέκταση του Προαστιακού από το Κορωπί στο κέντρο και το λιμάνι του Λαυρίου. Με βάση έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται η έναρξη των μελετών Β` φάσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 και ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης που οδηγεί την ολοκλήρωση του έργου το ελάχιστο το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα