Υποδομές στην Ελλάδα

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Ο κυρίαρχος λαός μίλησε, καιρός να τον ακούσουμε, όλοι

κείμενο από το ypodomes.com Οι χτεσινές εκλογές στη χώρα ανέδειξαν αυτό που ήταν πασιφανές εδώ και πολύ καιρό. Την απομάκρυνση του μέχρι χθες κυρίαρχου πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Η εκλογική διαδικασία άλλαξε με συντριπτικό τρόπο τους συσχετισμούς και είναι φανερό ότι μία διαφορετική μέρα ξημερώνει από σήμερα στην σύγχρονη ιστορία μας. Είναι σημαντικό να πούμε πως για πρώτη φορά ο λαός ψήφισε μαζικά, τόσες πολλές πολιτικές παρατάξεις. Είναι ξεκάθαρο δε, πως ο εκβιασμός κυρίως εκτός των συνόρων δεν πέρασε και η ψήφος ήταν όχι μόνο διαμαρτυρίας αλλά εντολής αλλαγής της πορείας του κράτους μας. Δεν μπορεί κανείς παρά να σεβαστεί τη θέληση ενός λαού που έχει ωριμάσει πολιτικά και δεν πείθεται πλέον τόσο εύκολα. Είναι απορίας άξιο πως αυτό που όλη η κοινωνία καταλάβαινε δεν είχε φτάσει στην χτεσινή πολιτική ελίτ. Η ανάδειξη νέων πολιτικών σχημάτων όχι μόνο εμπλουτίζει την πολιτική της χώρας αλλά δίνει το έναυσμα και σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά, όντας αποκλεισμένοι μέχρι σήμερα από το κατεστημένο. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και παρά την μεγάλη αλλαγή, οι νέες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα και σοφία που έδειξε ο λαός με τη χτεσινή του ψήφο. Να κάνουν όλες εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις για να πάει επιτέλους ο τόπος και πάλι μπροστά και να δούμε ψύχραιμα τις επόμενες κινήσεις στην σκακιέρα που μέρος της είναι η Ελλάδα. Όσον αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα που υπέστησαν εκλογική συντριβή ήρθε η ώρα να δείξουν στον κόσμο ένα νέο πρόσωπο ή να σιγήσουν. Η πολιτική που ακολούθησαν μέχρι χτες, ανήκει και στο χτες. Ο ομφάλιος λώρος που υπάρχει με την Ευρώπη πρέπει να διατηρηθεί καθώς η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Ευρώπης. Όχι όμως ως ο φτωχός συγγενής και σίγουρα όχι ένας σφαλιαροεισπράκτορας που δεν γνωρίζει την μοίρα του παρά μόνο όταν του την ανακοινώνουν. Η Ελλάδα δεν είναι ένας χρηματοπιστωτικός οργανισμός. Είναι ένα κράτος αποτελούμενο από ανθρώπους και οι απειλές για πτώχευση και έξοδο από μία νομισματική ένωση είναι μικρότερες σε σχέση με την απειλή της απώλειας της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου έθνους. Το μήνυμα πρέπει να το λάβει και η Ευρώπη πλέον και να αλλάξει άρδην την τακτική της καθώς η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε πολλές άλλες χώρες που είτε αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα είτε τείνουν να το αντιμετωπίσουν. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στην ποικιλία των ψήφων καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες ψήφισαν πολλά κόμματα. Περίπου το 19% των ψηφοφόρων ψήφισαν κόμματα που δεν κατάφεραν να μπουν στην Βουλή. Το ποσοστό αυτό είναι συνολικά το πρώτο σε δύναμη ξεπερνώντας ακόμα και το πρώτο κόμμα που συγκέντρωσε περίπου το ίδιο ποσοστό. Είναι το πιο εντυπωσιακό γεγονός των χτεσινών εκλογών. Στη χωρά μας κυρίαρχος είναι ο λαός. Ο λαός μίλησε. Καιρός να τον ακούσουμε. Όλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα