Υποδομές στην Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Όνειρα για νέο γήπεδο!!

Μεγάλες προσδοκίες για τα Ιωάννινα έχουμε τον τελευταίο καιρό από την είδηση της διάθεσης της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννενα για τη δημιουργία γηπέδου! Η τεχνική έκθεση για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο παλιό αεροδρόμιο του Κατσικά ολοκληρώθηκε και αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το μεγάλο εγχείρημα.
Το αθλητικό κέντρο θα περιλαμβάνει χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων - γήπεδο ποδοσφαίρου και προπονητικό κέντρο - με τις προβλεπόμενες αθλητικές, συνοδευτικές και εμπορικές χρήσεις, αθλητικό πάρκο, υδάτινο πάρκο, green park (οικολογικό πάρκο), χώρους στάθμευσης, καθώς και χώρους για πολιτιστικό δρώμενα. Αναλυτικά:
Γήπεδο Ποδοσφαίρου
Προτείνεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας 20.000 θεατών (όλοι καθήμενοι), στεγασμένου και στους τέσσερεις τομείς.
Χρήσεις Γηπέδου Ποδοσφαίρου
Κύριες αθλητικές δραστηριότητες (65% της συνολικής δόμησης του γηπέδου)
Σύνοδες χρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων (17,5% της συνολικής δόμησης του γηπέδου)
• Χώροι εκπαίδευσης
• Χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας
• Αθλητικοί ξενώνες
• Εκθεσιακοί χώροι
• Παιδότοποι
• Χώροι μέσων μαζικής ενημέρωσης
Εμπορικές χρήσεις (17,5% της συνολικής δόμησης του γηπέδου).
(όπως cafe, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα,
συνεδριακό κέντρο, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής, κλπ).
Προπονητικό κέντρο
Το προπονητικό κέντρο περιλαμβάνει πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου και βοηθητικές κτηριακές εγκαταστάσεις. Ένα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου προβλέπεται να είναι στεγασμένο, ενώ σε δύο από αυτά προβλέπονται πυλώνες φωτισμού.
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Αθλητικό πάρκο: περιλαμβάνει την κατασκευή 3 γηπέδων μίνι ποδοσφαίρου 5X5, 3 υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης, 3 γηπέδων αντισφαίρισης, χώρων υποδοχής και ανάπαυσης, αναψυκτηρίων, βοηθητικών χώρων, καθώς και τη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου των παραπάνω εγκαταστάσεων.
Υδάτινο πάρκο: περιλαμβάνει κολυμβητική δεξαμενή, ανοιχτούς παιδότοπους, επιφάνειες νερού, εγκατάσταση αναψυκτηρίων, εγκαταστάσεις βοηθητικών χώρων, καθώς και τη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου των παραπάνω εγκαταστάσεων.
Green Park - πράσινο - οικολογικό πάρκο: περιλαμβάνει χώρους πρασίνου με χαμηλή και ψηλή φύτευση, θεματικούς κήπους, πλατείες, χώρους υπαίθριων εκθέσεων, καθώς και τη διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου των παραπάνω εγκαταστάσεων.
Ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του γηπέδου και όλων των υπολοίπων αλλά το επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη πρόοδο του εγχειρήματος και αν εντέλει γίνει πραγματικότητα ή μείνει μακέτα όπως τόσες άλλες...Εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που θα αλλάξει και όλη την εικόνα των ευρύτερων Ιωαννίνων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα αποκτήσει νέο γήπεδο. Μπράβο στη διοίκηση και μακάρι και άλλες ομάδες της περιφέρειας μετά τον ΠΑΣ και τη Λάρισα να αποκτήσουν καινούριο γήπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό. Και ο Αστέρας Τρίπολης θα κατασκεύαζε αλλά τελικά το έργο θα καθυστερήσει

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα καθυστερήσει αυτό του Αστέρα Τρίπολης, γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει?

(Ελπίζω να μην προσέφυγε στο ΣτΕ πάλι κανένας Μητροπολίτης με τον ισχυρισμό ότι οι φωνές των φιλάθλων θα του χαλάνε τις ψαλμωδίες!!!!)

Νίκος Καραγιάννης είπε...

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως λόγω οικονομικής κρίσης πάγωσαν τα σχέδια αλλά και οι κακές σχέσεις με τους οπαδούς δημιουργούν ένα αβέβαιο κλίμα στην ομάδα της Τρίπολης. Επίσης υπάρχουν φήμες για πιθανή συγχώνευση της ομάδας με την Καλαμάτα και μεταφορά της έδρας στη Μεσσηνία. Ολα αυτά μάλλον κάνουν απίθανη τουλάχιστον για τώρα κάθε κουβέντα για δημιουργία νέου γηπέδου.

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα