Υποδομές στην Ελλάδα

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Ανατολική Οδός: Παραδείσια- Τσακώνα πάνε για Καλοκαίρι του 2011

κείμενο από www.ypodomes.com
Η Ανατολική Οδός είναι ένας δρόμος ο οποίος θα φέρει επανάσταση στις οδικές μεταφορές στην Κεντρική , Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο. Δηλαδή σχεδόν σε όλη την Περιφέρεια. Το έργο το κατασκευάζει η Κ/Ξ Μωρέας αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια έργα τα οποία κατασκευάζονται με δημόσιο χρήμα.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι το έργο της μετατροπής σε Αυτοκινητόδρομο του τμήματος της Ανατολικής Οδού Παραδείσια- Τσακώνα. Το έργο είναι μήκους 11χλμ και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο δύσκολο τεχνικά έργα στην Ελλάδα. Ο προυπολογισμός φτάνει τα 110.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα η παράδοση του έργου θα γίνει το Καλοκαίρι του 2011 χωρίς ακόμα να έχει γίνει πιο συγκεκριμένη η παράδοση στην κυκλοφορία .

Το μεγάλο πρόβλημα για το έργο είναι το "μετακινούμενο" βουνό, που ήταν και η αιτία το έργο να αρχίσει ξανά (το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αλλά κατέρρευσε μετά από λίγους μήνες). Εδώ έγκειται και η δύσκολη τεχνική εφαρμογή στις εργασίες που εκτελούνται.

Στο σημείο αυτό προβλέπεται η κατασκευή τοξωτής γέφυρας όπου το ύψος θα φτάνει τα 40 μέτρα. Στο σημείο που έχει γίνει η κατολίσθηση έχουν κατασκευαστεί τα δύο ακρόβαθρα και το μεσόβαθρο της γέφυρας που δεν έχουν τελειώσει.

Η μεγάλη γέφυρα των 470 μέτρων και άλλη μια μήκους 160 μέτρων είναι σχεδόν ολοκληρωμένη. Προβλήματα αντιμετωπίζει άλλη μια μικρή γέφυρα μήκους επίσης 160 μέτρων.

Στα Παραδείσια στα πρώτα χιλιόμετρα έχει γίνει ασφαλτόστρωση και έχει δημιουργηθεί και το στηθαίο. Παρόλα αυτά οι εργασίες είναι ακόμα σε μεσαίο στάδιο και πρέπει να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο από σήμερα για να λειτουργήσει με ασφάλεια το τμήμα αυτό της Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου.

Πηγή : eleftherianews.gr

2 σχόλια:

_5_ είπε...

Απ'ό,τι βλέπω το μπλογκ πάει για κλείσιμο...
Άσε με να γκρινιάζω...

Τουλάχιστον να σου πω το γιατί:
Το μπλογκ το έκανες απλά για το μεράκι σου και όχι για χρηματικά κέρδη (τουλάχιστον έτσι πίστευα) και αυτό μου άρεζε. Η ιστοσελίδα, απ'όσο φαίνεται, πρόκειται για επιχείρηση...
Μου φάνηκε ότι θυσιάστηκες στο βωμό του κέρδους. Τη διαφημίζεις τόσο πολύ...
Δε σε κατηγορώ. Κι εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα.

Δεν γκρινιάζω, απλά αυτό το σκηνικό με πείραξε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ~ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΑΜΠΙΡ; ~ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΓΟΣ-ΜΑΓΙΣΣΑ! ΚΑΙ ΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ π.χ. www.vamppyyri.com ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ.

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα