Υποδομές στην Ελλάδα

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Άνοιξαν οι σταθμοί του Προαστιακού ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

κείμενο από ypodomes.com
Άνοιξαν και επίσημα οι δύο σταθμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. Οι δύο σταθμοί έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους σταθμούς που αποτελούν το δίκτυο του Προαστιακού που ακόμα προσπαθεί να βρει το δρόμο του αν και χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και οι ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ είναι ο 24ος και ο 25ος σταθμός του Προαστιακού της Αθήνας. Πολλοί κάτοικοι αν και Αύγουστος έσπευσαν να δουν τους σταθμούς αλλά και να ρωτήσουν με ποιο τρόπο θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν από δω και πέρα.
Θετικά όμως είναι και τα σχόλια για τη χρησιμότητα των δύο σταθμών αφού τόσο η Μεταμόρφωση όσο και οι Άγιοι Ανάργυροι αποκτούν μέσω των σταθμών αυτών πρόσβαση σε όλο το δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς στην Αθήνα (Μετρό, Τραμ και Προαστιακός).

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού που βρίσκεται πάνω στην Αττική Οδό και μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης. Ο σταθμός έχει γράψει ιστορία μιας και είναι έτοιμος περίπου 2 χρόνια αλλά λόγω φοβερών γραφειοκρατικών διαδικασιών έμενε κλειστός.

Εντάσσεται στα δρομολόγια της γραμμής ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ και σε πρώτη φάση αναμένεται να το χρησιμοποιούν 3-5.000 επιβάτες καθημερινά. Είναι μεταξύ του σταθμού ΑΧΑΡΝΕΣ (μελλοντικός σταθμός του Προαστιακού ο οποίος είναι έτοιμος επίσης) και του σταθμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Τα δρομολόγια Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια είναι ανά 15 λεπτά.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Ο σταθμός ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ είναι ο πρώτος σταθμός της εργολαβίας ΑΘΗΝΑ- 3 ΓΕΦΥΡΕΣ-ΣΚΑ που παραδίδεται. Βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου των Αγίων Αναργύρων και είναι πάνω στη βασική γραμμή του Προαστιακού.

Εντάσσεται στα δρομολόγια της γραμμής προς ΚΙΑΤΟ ενώ μελλοντικά θα είναι ένας σταθμός που θα χρησιμοποιείται από όλες τις γραμμές. Είναι μεταξύ των μελλοντικών σταθμών ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ και ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ενώ προς το παρόν βρίσκεται ενδιάμεσα στους εν λειτουργία σταθμούς ΑΘΗΝΑ και ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ. Σε πρώτη φάση αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 3.000 επιβάτες. Στα αρνητικά είναι η αραιή εξυπηρέτηση του σταθμού αφού τα δρομολόγια είναι μόνο ένα κάθε μία ώρα (ανά κατεύθυνση). O σταθμός χρησιμοποιείται και στα δρομολόγια για Χαλκίδα τα οποία όμως ακόμα δεν είναι ενταγμένα στον Προαστιακό Σιδηρόδροο.

Το επόμενο διάστημα ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα μεγαλώσει και σε σταθμούς αλλά και σε σταθμούς αφού περιμένουμε να προστεθούν οι γραμμές προς Θήβα και Χαλκίδα αλλά και οι σταθμοί στην Αθήνα ΑΧΑΡΝΕΣ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ και ΤΑΥΡΟΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε πότε θα φτιάξουν το ασανσέρ στον σταθμό Πεντέλης, το ένα από αυτά δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο!!!

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα