Υποδομές στην Ελλάδα

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Γήπεδο ΠΑΟ: αλλαγές απο το Υπουργείο, αντιπρόταση ο ΠΑΟ


Με σημαντικές αλλαγές από την αρχική πρόταση έρχεται η Υπουργός Περιβάλλοντος Κα Μπιρμπίλη προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πολύπαθο σχέδιο διπλής ανάπλασης και κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το εμπορικό κέντρο θα είναι αρκετά μικρότερο, δεν θα γίνει το γήπεδο μπάσκετ και άλλες σημαντικές αλλαγές:
Η πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει "κόψιμο" κατά 17.000τμ του εμπορικού κέντρου που θα υπάρχει σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο. Μειώνεται ο συντελεστής δόμησης του εμπορικού κέντρου από 1,6 σε 1,2. Δεν κατασκευάζεται το πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ούτε το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου- η μείωση αντιστοιχεί στη δόμηση που θα καταλάμβανε το γήπεδο μπάσκετ. Ενσωματώνονται στο κτίριο του γηπέδου και στο εμπορικό κέντρο οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου, ενώ αυξάνονται κατά 50% οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης- οι χρήσεις ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τετραγωνικά μέτρα.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν βλέπει ωστόσο κα πολύ θετικά την πρόταση αυτή και ειδικά τη μή κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ. Επίσης πρόβλημα προέκυψε με τις υπόγειες θέσεις παρκινγκ. Με βάση την οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί θα προέκυπταν 1.500 θέσεις. Πλέον ούτε αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να διευκρινιστεί αν και πόσες θέσεις θα γίνουν.
Η Κα Μπιρμπίλη τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να δοθεί συνολική λύση και πως επιθυμεί με την εκκίνηση των έργων την άμεση κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου για τη διασφάλιση της διπλής ανάπλασης.
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος είναι δυσαρεστημένος από τη μη κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και συγκαλέστηκε έκτακτό συμβούλιο για χτες και μιλούν για πλήρη ανατροπή των δεδομένων.
ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΑΚΑ
Έχουν βγει δημοσιεύματα για στροφή και αντιπρόταση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 2 εναλλακτικά πλάνα. Το πρώτο είναι η χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου με αρκετές μετατροπές (βύθιση του αγωνιστικού χώρου, κατασκευή πρόσθετων εξεδρών κλπ. Το δεύτερο πλάνο, το οποίο αφορά κατασκευή νέου γηπέδου στη βορειοδυτική πλευρά της έκτασης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο χώρος βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Είναι μια ριζοσπαστική πρόταση που ανατρέπει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα καρποφορήσει. Στο συγκεκριμένο χώρο θα μπορούσε να κατασκευαστεί γήπεδο 40.000 θέσεων πλήρως ποδοσφαιρικό με όλα τα χαρακτηριστικά του γηπέδου που σχεδιάζεται στον Ελαιώνα.
Εμείς περιμένουμε τα επόμενα επεισόδια αυτής της πολύκροτης υπόθεσης όπου όλοι θέλουν και κανένας δεν μπορεί..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό λόγο να κατασκευαστεί 2ο γήπεδο μέσα στο ΟΑΚΑ; Αν δει κανείς την προτεινόμενη θέση, η κατασκευή του γηπέδου θα απαιτούσε το ξήλωμα της μισής Αγοράς, μάλλον μοχλός πίεσης είναι παρά ρεαλιστική πρόταση...

Ανώνυμος είπε...

Εγω τον Λαυρέντη λυπάμαι

Που μπήκε στο Καραϊσκακη περιμένοντας να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικο για να παρει τα τσαμπε τετραγωνικα και να φτιαξει εμπορικο κεντρο διπλα στο Καραϊσκακη. Τωρα θα πρεπει να αρκεστει με λιγότερα.

Το ξέρετε ότι....

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν σχέση με τις υποδομές και που λίγοι γνωρίζουν. Μπορείτε και σεις να στείλετε τις δικές σας "αποκλειστικές" πληροφορίες στο mail apollongr@gmail.com και οι καλύτερες θα δημοσιευτούν.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...το μεγαλύτερο Δημόσιο έργο στην Ελλάδα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ιδιωτικό είναι o Αγωγός ΤΑΡ;
...η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που δεν διαθέτει μέσα σταθερής τροχιάς;
...στις αρχές του αιώνα Τραμ στην Ελλάδα είχαν η Πάτρα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Καλαμάτα και άλλες Ελληνικές πόλεις;
...Ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά διήρκεσε περισσότερο από 5 χρόνια;
...Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο κόσμο είναι η Seikan Tunnel στην Ιαπωνία με μήκος 53.850 μέτρα;
...Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο Σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη;
...Η Κοπεγχάγη έχει τους περισσότερους ποδηλατοδρόμους σε όλη την Ευρώπη με συνολικό μήκος 323χλμ;

H θέση μου για Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι άναρχα δομημένες πόλεις και με την ταχεία αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών μεταβλήθηκαν σε πόλεις εχθρικές για τους κατοίκους τους. Πιστεύω ότι με την ευρεία ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των πολέων θα λυθεί μεγάλο μέρος των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με πολλά κίνητρα χρήση τους (παράλληλη χρήση δημόσιων πάρκινγκ, χρήση ποδηλάτων, Ποδηλατόδρομοι κλπ).

Ο Προαστιακός πρέπει να δικτυωθεί σε όλους του όμορους Νομούς και προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του μέσου να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια των Προαστιακών διαδρομών. Επίσης η επέκταση και ολοκλήρωση των αστικών και περιφερειακών Αυτοκινητοδρόμων( Αττική Οδός, Εξωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης κ.α) θα αναπτύξει την Μητροπολιτική περιοχή με τις κοντικές πόλεις δορυφόρους.ΑΘΗΝΑ (πληθυσμός Νομού 3.812.330.000 εγγεγραμένοι)

Σίγουρα έχουμε την εικόνα μιας πιο Ευρωπαικής πόλης συγκοινωνιακά και ...Ινδικής πολης για το κυκλοφοριακό. Υπάρχουν Μετρό, Τραμ, Προαστιακός, Τρόλευ, Λεωφορεία. Παρά την πληθώρα μέσων ο κορεσμός στους δρόμους πλησιάζει το 100%...

Στην Αθήνα αν δεν γίνουν εκτεταμένες επεκτάσεις προς τα προάστια που ζεί η πλειοψηφία του πληθυσμού θα έρθουν πολύ δύσκολα χρόνια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Τραμ και Προαστιακός πρέπει να απογειώσουν τις υπηρεσίες τους και με στοχευμένες επεκτάσεις ενώ τα λεωφορεία και τα Τρόλευ σωστά αποφασίστηκε να έχουν υποστηρικτική λειτουργία στο συνολικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και όχι ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον πρέπει κατά τη γνώμη μου να ιδρυθεί μια υπερκομματική διεύθυνση που θα προχωρά ομαλά τις διαδικασίες των έργων και να αποφασίζει τις περαιτέρω ανάγκες της Μητροπολιτικής περιοχής.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πληθυσμός Νομού 1.104.460 εγγεγραμένοι)

Πόλη ενός εκατομυρίου κατοίκων Μητροπολιτικά και τα εξής μέσα: Λεωφορεία και ....Λεωφορεία. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αναπτυχθεί ένα αρχικό πλάνο μέχρι το 2025 που να περιλαμβάνει επεκτάσεις του υπο κατασκευή δικτύου Μετρό ανατολικά και δυτικα, νέα βασική γραμμή που απο δυτικά να φτάνει κέντρο μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους και να συνεχίζει δυτικά μέχρι την Πυλαία. Επίσης δίκτυο Τραμ όπου δεν μπορεί να γίνει Μετρό και φυσικά ενίσχυση και ανάπτυξη του Προαστιακού Θεσσαλονίκης προς Ανατολικά του Νομού και Χαλκιδική. Νέος ρόλος που θα περιορίζει μετά απο όλα αυτά ( σε 30 χρόνια και..) τον βασιλικό χαρακτήρα που έχουν σήμερα τα λεωφορεία. Αποκλεισμός του κέντρου απο τα αυτοκίνητα με υπογειοποίηση σε όλες τις οδούς που το διασχίζουν, καθώς και πλήθος πεζοδρομήσεων, αστικών αυτοκινητόδρομων και ανισόπεδων κόμβων για την ομαλότερη κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και των πεζών εντός της πόλης. Επίσης ένα πλέγμα γραμμών θαλάσσιας προαστιακής συγκοινωνίας με κοντινές περιοχές θα διευκόλυνε κατά πολύ την μετακίνηση από και προς την πόλη.Νίκος Καραγιάννης

Υ.Γ Διαβάστε πιο κάτω την θέση μου για τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις.

H θέση μου για μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές Ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα το Ηράκλειο η Λάρισα ο Βόλος τα Γιάννενα η Καλαμάτα κλπ.
Δυστυχώς διαθέτουν πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα τύπου ¨Αθήνας¨ οπότε η ανάπτυξη Τραμ θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της "ακινησίας" και θα απομονώσει τα ι.χ.
Ηδη σε κάποιες πόλεις (Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος) γίνονται σοβαρές κινήσεις και απ` ότι φαίνεται η δεκαετία που έρχεται θα είναι η δεκαετία του Τραμ στην περιφέρεια.

Επίσης η ολοκλήρωση των δικτύων Αυτοκινητοδρόμων και των Σιδηροδρόμων που προωθούνται θα ωθήσουν τις περιφερειακές οικονομίες της χώρας μας και τη σύνδεση τους με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς και τα σημεία εισόδου εξόδου εμπορευμάτων (λιμάνια- αεροδρόμια) και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην περιφέρεια.
ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 2011)
1. ΠΑΤΡΑ 214.580, 2.ΗΡΑΚΛΕΙΟ 173.450, 3.ΛΑΡΙΣΑ 163.380, 4. ΒΟΛΟΣ 144.420, 5.ΡΟΔΟΣ 115.290 6.ΙΩΑΝΝΙΝΑ 111.740, 7.ΧΑΝΙΑ 108.310, 8.ΧΑΛΚΙΔΑ 102.420, 9. ΚΕΡΚΥΡΑ 101.080, 10ΑΓΡΙΝΙΟ 93.930

Ψάχνοντας..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Ενδιαφέροντα blogs & σελίδες

Dubai: Monorail

Dubai: Monorail

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Hague:Συρμός και Σταθμός Τραμ

Σχόλια- Ψηφοφορίες

Τα σχόλια σας
-Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα στα πλαίσια του πολιτισμένου λόγου και να εκφράσετε τη γνώμη σας σχετικά με τα θέματα αυτού του ιστολογίου.
-Σε αυτό το ιστολόγιο είναι καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις , σχόλια, κριτική, σκέψεις σας.
Σχολιάστε λοιπόν!

Οροι Σχολιασμού
- Πολιτισμένα σχόλια και όχι υβρεις -αυστηρά- τόσο στο σχόλιο όσο και στο διάλογο που αναπτύσσεται με άλλους φίλους σχολιαστές.
- Όχι πολιτικά και κομματικά σχόλια. Το ιστολόγιο είναι υπερκομματικό :) Για τέτοιου είδους κουβέντες σας παραπέμπω στα πάμπολα σχετικά blogs. Οταν θα υπάρχει σχόλιο πολιτικό ή κομματικό θα σβήνεται επιτόπου.
- Όταν υπάρχει διάλογος είναι σωστό να υπάρχει υπογράφων και όχι ανώνυμος.
- Όταν με ρωτάτε πληροφορίες καλύτερα να γίνεται μέσω του mail.


Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Copenhagen: Σταθμός Μετρό

Καιρός στην Αθήνα